fr fr fr en us es es pt br de de Asia Asia EU EU

Torre solar de Font el Fresno

La Torre solar de Font el Fresno serà una gran torre solar de 750 metres d'altura situada en Font el Fresno (Ciutat Real).

http://www.wikilingua.net/ca/articles/t/o/r/ Torre_solar_de_Fuente_el_Fresno_752a.html

Serà l'estructura més alta del món, superant a la Torre CN de Canadà, el doble d'alta que l'estructura avui dia més alta en la Unió Europea, el mástil de TV Belmont i equivalent a 5 Torres Picasso, posades una sobre una altra; en l'alt tindrà un mirador. La seva construcció començaria en 2007, estant prevista la finalització en l'any 2010.
Està torre afectarà enormement a la localitat, tant economicamente, atès que probablement generi turisme, com per l'entorn, per la seva impressionant altura que si fora d'oficines podria tenir unes 220 plantes.
Serà visible des de la cara nord de les Muntanyes de Toledo, encara que la torre es troba en la cara sud, ja que el mirador (punt més alt), serà de molta més altura que els cims d'aquesta serra.
Com el seu nom indica, serà una torre solar, que produirà "grans" quantitats d'electricitat, 40 MW, (l'equivalent a tan només 40 aerogeneradores eòlics l'eficàcia dels quals ve a més avalada des de fa temps), cobrirà la demanda d'electricitat d'unes 120.000 persones, com per a abastir ciutats com Orense. 40 MW, és un equivalent aproximat a 140.000 barrils de petroli, pel que evitárá que s'emetin a l'atmosfera 78.000 tones de dióxido de carboni.

La torre ocuparà 350 hectàrees.

Estarà vigilada contínuament per si es produeix un incendi a la part alta de la torre que alterés la integritat estructural del formigó.
Es creessin uns 500 ocupacions directes, s'invertiran uns 240 milions d'euros.
Les empreses espanyoles Imasa i Camp 3, amb Schlaich Bergermann, una companyia alemanya s'encarregaran dels treballs i després asseguraran l'explotació de la torre, amb la Universitat de Castella-la Manxa, i el Ministeri de Medi ambient.
Hi ha una iniciativa similar en l'altre extrem del planeta, a Austràlia, amb una torre de 500 m d'altura, encara que originalmente s'havia pensat en una altura de 1000 m. El precedent d'aquesta torre va ser la torre solar de Manzanares, (Ciutat Real), de 195 m d'altura i que avui dia està desmantellada després d'esfondrar-se durant una tempesta. També existeix una altra a Aràbia Saudí, però aquesta és l'única de la Unió Europea.

Enllaços externs• Torre solar de 750 metres d'altura en Ciutat Real (Espanya)
• Ciutat Real tindrà una torre que doblegarà l'altura de les Torres Bessones
• La torre més alta d'Europa s'alçarà en un poble de Ciutat Real
• La torre més alta d'Europa estarà en Ciutat Real
• La Torre Solar
• http://www.franciscoperez.com/blog/2006/06/torre-solar-en-ciutat-real.html
• http://www.skyscraperpage.com/diagrams/?b46210
• Web de CAMP 3

http://www.wikilingua.net/ca/articles/t/o/r/ Torre_solar_de_Fuente_el_Fresno_752a.html
..
Energia eòlic solar
JVR
http://www.wikilingua.net/ca/articles/e/n/e/Energ%C3%ADa_e%C3%B3lico_solar.html

L'energia eòlic solar és un mètode per a obtenir energia que funciona amb l'aire escalfat pel sol i que puja per una xemeneia on estan els generadores.
Actualment, al gener de 2006, es va presentar una palesa d'utilitat, espanyola, amb el nom de JVR, nom donat pel seu inventor i que revoluciona aquest mètode de generar energia renovable per mitjà de l'energia solar en aplicació d'escalfament de l'aire. El nou sistema comença per una instal•lació d'efecte xemeneia, però amb algunes variants molt importants: La base es compon de tres capes: Terra, aïllant i ceràmica acumuladora (entre ella connexions de conductes d'aigua, i sobre la ceràmica de cristall). La construcció és en forma cónica i en la seva part superior es troba una torre. El tercer terç de la torre i en tot el seu perímetre es troba transparent, que a més coincideix amb el centre d'una turbina semblants a les utilitzades per gas. Aquesta turbina aquesta interconectada amb un alternador que es troba sota el centre de la instal•lació per un eix. En la part transparent incideixen l'energia resultant d'un nombre determinat de concentradores solars, originant un sobrecalentamiento de l'aire en el centre de la turbina i per tant mou aquesta com ho faria si el combustible, en comptes del solar, fora gas o queroseno; sol que en aquest cas és el sol.
En la base de la torre, en tot el seu perímetre es troba unes excloses que en les hores de radiació solar es troben tancades a l'aire dels acumuladores de calor i obertes a l'aire fred de l'exterior. Com tots saben l'aire fred és molecularmente més dens. Aquest aire és el qual la turbina comprimeix en el seu centre és escalfat pels concentradores. Tancades l'excloses de comunicació de la torre amb els acumuladores, que reben la radiació solar, aconseguint aquests una temperatura molt elevada. Arribat un límit en la seva temperatura, suficient perquè serveixi com acumuladores d'energia perquè escalfin l'aire en les hores nocturnes i puguin moure la turbina (llavors en la nit) modificada per a moure's per l'efecte xemeneia, pels conductes d'aigua que es troben entre els acumuladores de calor de ceràmica, mantenint els acumuladores a la temperatura necessària i traspassant la calor a la conducció abans comentada, com intercambiador de calor, aigua sobrecalentada que pot al seu torn servir com generador d'electricitat.


Solar Chimneys, Vortex, Energy Towers
Margotweb