fr fr fr en us es es pt br de de Asia Asia EU EU

Torre d'Energia Català

Un investigador israelià proposa una solució als problemes energètics

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=export&style=pdf&news_id=3021
http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=3021

Dan Zaslavsky fa 25 anys que treballa en la Torre d'Energia
Jordi Garcia, 21 d'octubre de 2008

La torre tindria 1.000 metres d'alçada i aprofitaria els moviments de l'aire fred i calent per generar electricitat sense cap tipus de contaminació i a un cost baix.
Investigadors israelites han disenyat un generador que, segons diuen, podria generar més de 15 vegades l'electricitat necessària per a tot el planeta. S'aprofita l'aire calent i sec, i l'aigua del mar, per generar electricitat mitjançant una torre d'energia. L'invent podria ser la solució als problemes energètics del planeta pel futur. El projecte es desenvolupa a l'institut científic Technion d'Israel des del 1983 sota les ordres del professor Dan Zaslavsky.
La Torre d'Energia hauria de tenir uns 1.000 metres d'alçada i un diàmetre de 400 metres, i funciona gràcies al principi bàsic de la convecció: l'aire calent puja i l'aire fred ocupa el seu lloc. El moviment de les masses d'aire s'aprofitaria per generar energia elèctrica mitjançant unes hèlices. Per refredar l'aire caldria aigua que anés baixant per tota l'estructura de la Torre. L'aigua podria ser de riu, de mar o fins i tot aigües residuals.
Aquest tipus de torre funcionaria molt millor en climes càlids i secs. Regions com l'Àsia central, Oceania, Àfrica del Nord i Centre-Amèrica serien les més idònies. El cost de generació d'aquesta electricitat seria molt baix, un terç del que costa actualment. Fins i tot per sota de l'energia eòlica i la solar tradicional.
Zaslavsky explica que la torre podria utilitzar-se per la desalinització d'aigua a gran escala, fet que permetria regar zones actualment desèrtiques. També tindria importants beneficis sobre el medi ambient, no tan sols per l'estalvi en productes derivats del petroli, sinó també perquè el procés podria ajudar a refredar el planeta. Els investigadors israelians estan segurs del funcionament del sistema, però es troben a l'espera de finançament per al projecte i per la creació d'un prototipus.
.
Randibo, un projet Margotweb
___________________________

http://www.ideal-debate.eu/ca/node/415?page=3

Fa uns dies havíem de buscar per ciències, un article relacionat amb l'energia, i la veritat és que he trobat un, i de molt interessant. Es tracta de la construcció d'una torre de proporcions extraordinàries i que seria capaç de produir energia per a 15 planetes Terra. Si és veritat, no és fantàstic? Per generar energia, només necessita aire sec i calent del desert i aigua del mar, del riu o fins i tot de les clavegueres, assegura el professor Dan Zaslavsky, investigadir israelí de l'institut científic Technion. A més, els especialistes afirmen que la torre podria utilitzar-se també com a desalinitzadora d'aigua, reduïnt el cost d'aquesta fins a un 50%. El seu principi de funcionament és ben senzill: utilitza el principi bàsic de la convecció: L'aire calent ascendeix i l'aire fred ocupa el seu lloc. La torre aprofitaria aquest moviment de masses d'aire per posar en funcionament unes turbines que generarien electricitat a gran escala, ja que tindria MÉS DE 1000 METRES D'ALÇADA I UN DIÀMETRE DE 400 METRES. Interessant, oi?
La torre utilitza aigua per refredar l'aire en la part superior. L'equip Zaslavsky identificà 40 regions idònees per situar la torre, ja que necessita unes condicions climàtiques especials. Seria el cas del Golf Pèrsic, Austràlia...
Els experts reconeixen que tot això depen de trobar inversors que estiguessin disposats financiar tal projecte. No és precissament en aquest moment quan els governs s'han de moure i aconseguir, entre tots i totes, que això tiri endevant? Què penseu sobre això? Xavier Carbonell, m'interessaria molt que comentesis, gràcies.

______________________________

http://qualias.net/modules/news/index.php?storynum=25&storytopic=10

Enviado por MatrocS el 12/12/2007
Imaginen una torre que sólo necesitase el aire seco y caliente del desierto, y agua de mar para generar energía. Ahora imaginen que puede generar mucha energía, tanta como para alimentar a 15 planetas como el nuestro.

Eso es lo que han imaginado y diseñado unos investigadores israelíes, una torre de energía que podría proveer de electricidad a todo el planeta, quince veces.

Los investigadores del instituto científico Technion, de Israel, están convencidos que su torre puede ser la solución al problema energético de nuestro planeta. Vienen trabajando en esta idea de la torre de energía desde 1983, y la llaman Energy Tower. La torre, aparte, también puede utilizarse como desalinizador.

El fundador e impulsor del proyecto es Dan Zaslavsky, y dice que el funcionamiento de la Torre de energía es sencillo, utiliza el principio básico de la convección: el aire caliente asciende y el aire frío ocupa su lugar. La torre aprovecharía este movimiento de masas de aire para producir electricidad, y lo haría en grande debido a que tendría mil metros de altura y un diámetro de 400 metros.

Solar Chimneys, Vortex, Energy Towers
Margotweb